Guils de Cerdanya encarrega l’avantprojecte dels futurs pisos de protecció oficial de Cal Forner

L’equip de govern també ha iniciat les gestions per a obtenir les subvencions que permetin tirar endavant el projecte social.

L’Ajuntament de Guils de Cerdanya ha encarregat la redacció de l’avantprojecte dels pisos de protecció oficial que s’han de construir a Cal Forner, al nucli de Guils. L’equip de govern ha posat la directa en el seu propòsit d’oferir habitatges de protecció oficial als veïns i a les veïnes del municipi.

L’alcalde de Guils de Cerdanya, Toni Trilles, ha manifestat que, paral·lelament, ja s’han iniciat les gestions amb diferents organismes i administracions per demanar els ajuts que han de permetre tirar endavant aquesta proposta. “Aquesta és una necessitat real per a la gent del territori. L’habitatge és el principal obstacle de moltes famílies i dels joves cerdans que veuen com el seu futur es veu amenaçat i han de migrar a altres indrets per a poder créixer i emancipar-se”, ha dit Trilles.

Els pisos de protecció oficial de Cal Forner sortiran en règim de lloguer. Tot i que es fa difícil fixar una data de previsió per a inaugurar els pisos, l’equip de govern defensa que els habitatges estaran a disposició dels veïns abans de finalitzar aquest mandat.

Recuperar el forn

Una idea que s’està estudiant dins del projecte de Cal Forner, i que no està decidit encara, és la possibilitat de recuperar el forn de pa que hi ha a l’edifici. “Rehabilitar-lo, per oferir-lo a un forner disposat a venir a Guils, podria ser interessant. Fins ara hi ha hagut un servei de distribució de pa que arribava tres dies a la setmana de Puigcerdà. Però, ara, se’ns ha jubilat. Tornar a tenir un forn de pa al nucli de Guils estaria molt bé”, ha indicat Trilles.

El projecte més ambiciós de Saneja

A la mateixa zona on l’Ajuntament de Guils vol construir la piscina municipal, al nucli de Saneja, també es preveu la cessió del terreny on es construiran 19 habitatges de protecció oficial. En aquest cas, però, el projecte és una proposta que avança a un ritme més lent, ja que hi ha per endavant, prèviament, la cessió del terreny que ho ha de fer possible.

Regidoria d’Urbanisme
Ajuntament de Guils de Cerdanya