Xerrada de benestar emocional amb Lídia Nasàs

La Lídia Nasàs, psicòloga referent de Benestar Emocional i Comunitari de l’ABS Cerdanya, ens va explicar, el dimecres 21 de febrer, com n’és d’important pel benestar de les persones la manera com estem amb els altres.
Com que el nostre cap té tendència a anar cap als pensaments negatius i centrar-nos més en les dificultats, és necessari cultivar allò que ens fa sentir bé. La relació que tenim amb nosaltres mateixos és essencial pel nostre benestar.

Les persones som éssers socials i és per aquest motiu que sentir-nos valorats i apreciats pels altres ens dona molta seguretat i confiança. A la vegada, les relacions amb les altres persones són una font d’estrès molt important a la vida. D’aquí la importància de sentir-nos apreciats i valorats. I quan no és així, és quan apareix el malestar, perquè el reconeixement, l’amor i l’afecte són fonamentals per tots nosaltres.

La xerrada va acabar amb una petita pràctica de relaxació que podem fer al vespre abans d’anar a dormir: pensar en algun moment positiu del dia i en qui ens hi ha acompanyat.

Els tallers comunitaris són una activitat organitzada per l’ABS Cerdanya i la Fundació Hospital de Puigcerdà. Són unes estones que la gent gran agraeix molt ja que, més enllà del contingut del taller, són un moment per trobar-se, xerrar, compartir i combatre la soledat.

Regidoria de Sanitat
Ajuntament de Guils de Cerdanya