Guils organitza els dies 14 i 15 d’agost la segona edició del Festival de Titelles

Guils de Cerdanya organitza aquests propers dies 14 i 15 d’agost (dimarts i dimecres) la seva segona edició del Festival de Titelles.

titellesguils01

La principal novetat d’aquesta edició, en relació a la de l’any passat, és la incorporació dels tallers de manipulació de titelles, una activitat pensada per als més petits i que coordinarà el titellaire Jordi Bertran, un referent en aquest àmbit. Bertran, que va fundar la seva companyia l’any 1987, ofereix cur-sos de construcció i manipulació de marionetes i titelles, en el seu taller, a la escola de teatre La Casona a Barcelona i dóna i ha donat cursos internacionals en llocs com ara Oaxaca, Illa Reunió, Florianápolis, Sao Paulo, Bretanya, Lisboa i Aragó, entre altres.

Un altre novetat d’aquesta edició és el fet que els dos primers espectacles dels dos dies de festival està pensat per a un públic infantil però els de la nit són oberts a tots els públics. Per aquesta segona edició està prevista la presència de quatre companyies que completaran el programa del festival. Cal recordar que aquesta és una activitat gratuïtat i oberta a tots els públics. Com l’any anterior, l’activitat se celebrarà al Local Social de Guils de Cerdanya. Els titellaires que hi participaran seran Teia Moner, amb el seu “Contes de gel” -infantil-; Teatro Saco de Huesos, que presenta “Gabinete onírico” -espectacle també per a adults-; Zipit Company que ofereix la peça “Jai, el mariner” -infantil- i, finalment, Jordi Bertran que presenta “Poemes visuals” -espectacle també per a adults-.

titelles guils 32

El Festival de Titelles de Guils de Cerdanya es va posar en marxa l’any passat i va tenir una molt bona acollida.