Itinerari a l’Estany de Malniu

L’estany de Malniu no pertany al municipi de Guils de Cerdanya, però degut a la seva proximitat creiem que és una excursió interessant.

APROXIMACIÓ

Arribem a Meranges. De Meranges (1550 m) surt una pista asfaltada que travessa el llogarriu de Girul i arriba al pla de Campllong. Després s’enlaira a la dreta pel bosc de les Comelles. Més amunt deixa de ser asfaltada, si bé transitable. Posteriorment, enllaça amb la pista que prové de Guils de Cerdanya i la Fontanera i ateny el refugi forestal de Malniu (5 km), vora un estanyol artificial. Ampli aparcament i lloc d’acampada. Indret de vegades saturat de gent a l’estiu.

ITINERARI

0.00 h Refugi de Malniu (2120 m). A la dreta hi ha un camí molt fressat que fent marrades s’endinsa en el bosc. De seguida arriba al planell superior.

0.15 h Estany de Mal (2225 m). Es tracta d’un petit gorg de desglaç que només s’omple a finals de primavera. El voregem per la dreta i continuem ara en clar sentit E. Passem per un collet darrere el qual hi ha unes mulleres.

0.30 h Estany de Malniu (2250 m). Envoltat de pineda de pi negre al S. Al N, en canvi, destaca el roc del Castell-dels-Lladres i els cingles de Comaermada. Si volem arribar-nos a l’estany de Guils, voltem el llac per la dreta i per camí planer, ample i marcat travessem un petit serrat de partió d’aigües i arribem a un circ glacial inhòspit enmig del qual hi ha l’estanyol (15 min des de l’estany de Malniu).