Guils i la viabilitat de la innivació produïda a Guils Fontanera

DSC09302-1024x768

L’estudi “Anàlisi de viabilitat tècnica d’innivació a les estacions catalanes d’esquí nòrdic” va ser presentat recentment als representants de la Mancomunitat de Municipis per a la Promoció de l’esquí nòrdic, reunits a la Seu d’Urgell. El document analitza en profunditat les possibilitats de produir neu a cadascuna de les set estacions catalanes d’esquí nòrdic i planteja els canvis i condicions que requeriria aquesta acció.

Entre les conclusions de l’estudi, destaca especialment l’apartat que recorda que caldrà realitzar prèviament un pla de negoci per a cada estació en concret. Així mateix, s’assenyala que s’haurà d’assolir uns requisits bàsics, com disposar d’infraestructures adequades en accessos i serveis, implementar un nou model empresarial amb una major dedicació professional, i millorar el sistema de comercialització per augmentar el nombre de visitants.

I en quina situació deixa aquest estudi l’estació d’esquí nòrdic de Guils Fontanera? L’alcalde de Guils, Valentí Tuset, explica que la inversió necessària a Fontanera és d’uns 600.000 euros. Per fer què? Per produir neu en un tram d’uns 1.500 metres que permetria la connexió de l’àrea de recepció amb l’àrea de la Llosa, indret aquest darrer on la neu està més garantida durant la temporada d’hivern. I ho pot assumir l’ajuntament? Tuset ha estat contundent, en aquest sentit. “Ja ho he dit en altres ocasions. Ho repeteixo. No hipotecarem el poble. L’estudi diu de forma clara que cal un pla de negoci, un model empresarial i millorar el sistema de comercialització. No es tracta només de dotar l’estació de canons de neu”.